Jelení kýta na víně
Ingredience:· 500 g jelení kýty
· 60 g uzené slaniny
· 500 ml vína
· sůl
· 50 g cibule
· 1 bobkový list
· citrónová kůra
· celý pepř
· 2 hřebíčky
· 60 g másla
· 30 g chlebové kůrky
· 200 ml kysané smetany
Příprava:Odblaněné a umyté jelení maso protkneme nakrájenou uzenou slaninou, zalijeme vínem a necháme 4 dny na chladném místě odležet. Během tohoto marinování maso každý den obracíme. Potom ho z vína vyjmeme, osolíme, dáme na pekáč, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, kousek citrónové kůry, celý černý pepř, hřebíček, podlijeme vínem, ve kterém bylo maso naložené a pečeme v troubě. Během pečení občas poléváme rozpuštěným máslem, smetanou, vínem, přidáme chlebovou kůrku a upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme a vložíme do ní nakrájené maso.
Doporučená příloha: