Jelení kýta s omáčkou
Ingredience:· 500 g jelení kýty
· 1 lžíce octa
· 1 cibule
· 1 mrkev
· 1 petržel
· 1 malý celer
· 1 bobkový list
· kousek tymiánu
· 1 malý citrón
· sůl
· celý černý pepř
· 3 kuličky jalovce
· zelená petrželová nať
· 60 g másla
· 10 g cukru
· 30 g strouhanky
Příprava:Odleželé jelení maso odblaníme, vložíme do hrnce se studenou vodou a po hodinovém vaření přidáme ocet, cibuli, očištěnou mrkev, petržel, celer, bobkový list, tymián, pokrájený citrón, sůl, celý černý pepř, jalovec, petrželovou nať a všechno vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, osušíme ubrouskem, dáme na pekáč, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme jemnou strouhankou a cukrem. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se cukr nerozpustí. Upečené maso pokrájíme a podáváme s višňovou anebo rybízovou omáčkou.
Doporučená příloha: