Jelení medailonky na brusinkové omáčce s redukcí z červeného vína
Ingredience:Ingredience:
16 medailonků asi po 50 g
50 g tuku
50 g brusinkového kompotu, 0,2 l zvěřinového fondu nebo vývaru
20 g másla, sůl, pepř, hladká mouka, červené víno
Příprava:Příprava:
Nakrájené medailonky zlehka naklepeme. Okořeníme solí a pepřem a jednu stranu pomoučíme. Na pánvi zehřejeme tuk a pomoučenou stranou vložíme medailonky do pánve. Opečeme po obou stranách, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Vyjmeme z pánve a uložíme do tepla. Výpek lehce zaprášíme moukou, zalijeme zvěřinovým fondem a zakápneme troškou červeného vína. Přidáme brusinky a vyredukujeme do krémové konzistence.
Na závěr omáčku zjemníme kouskem vychlazeného másla.
Doporučená příloha:Jako přílohu šéfkuchař doporučuje špenátové nočky.