Jelení medailonky na šípkové omáčce
Ingredience:· 400 g jelení kýty
· 100 g slaniny
· kořenová zelenina
· 150 ml rajčatového protlaku
· 3 lžičky cukru
· lžička divokého koření
· bobkový list
· lžička černého koření
· sůl
· cibule
· lžíce šípkového džemu
· 2 lžíce hladké mouky
· švestkový likér
· lžíce citrónové šťávy
· 250 ml vývaru nebo červeného vína
Příprava:Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou kořennou zeleninu a necháme mírně změknout. Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření a šípkový džem. Zalijeme vývarem nebo vínem a dusíme. Maso nakrájíme na plátky a prudce upečeme na pánvi, pak podusíme zvlášť, vložíme do omáčky a prohřejeme.
Doporučená příloha: