Jelení medailonky na šípkové omáčce
Ingredience:400 g jelení kýty
100 g slaniny s kůží
1 svazek kořenové zeleniny
150 ml rajčatového protlaku
3 lžičky cukru
1 lžička divokého koření
3 ks bobkového listu
1 lžička černého koření
sůl
1 větší cibule
1 lžíce šípkového džemu
1-2 lžíce hladké mouky
švestkový likér
1 lžíce citrónové šťávy
200-250 ml vývaru nebo červeného vína
Příprava:Cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájenou kořennou zeleninu a necháme mírně změknout. Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření, šípkový džem. Zalijeme vývarem nebo vínem a dusíme. Maso nakrájíme na plátky a prudce upečeme na pánvi, pak podusíme zvlášť a vložíme do omáčky a prohřejeme.
Doporučená příloha: