ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Jelení ragů z Českého lesa

Ingredience:

800 g jelení zvěřina (plecko, odřezky z kýty), 100 g uzeného špeku, kořenová zelenina – mrkev, celer, petržel, cibule, 2 dl zakysané smetany, 2 dl červeného vína, hladká mouka, mletá sladká paprika, mletý pepř, cukr, sůl


Příprava:

Odleželou zvěřinu odblaníme, dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a když zesklovatí, vložíme na tuk drobně nakrájenou cibuli. Osmahneme a přidáme na kostička nebo nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše krátce orestujeme, vložíme maso, zaprášíme mletou paprikou, osolíme, opepříme, přidáme lžíci cukru a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby podlijeme vývarem (můžeme i částí červeného vína). Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, povaříme, přidáme červené víno, zakysanou smetanu a podle chuti dokořeníme, případně přidáme cukr. Pokud chceme jemnější omáčku, po vyjmutí masa ji zapráším hladkou moukou, provaříme a pak ji prolisujeme nebo rozmixujeme. Pak přidáme víno, smetanu a omáčku dochutíme.


Doporučená příloha:

*

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...