ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Jelení řízky na víně

Ingredience:

· 0,5 kg jeleního masa · skořice · cibule · sádlo · hřebíček · bílé víno · hladká mouka · citronová kůra · kořenová zelenina · slanina · cukr · ocet


Příprava:

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Připravené řízky osolíme a zprudka na rozpuštěném sádle opečeme. Na chvíli je vyndáme na talíř, do výpeku dáme slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu, chvilku restujeme a pak vrátíme zpět řízky. Přidáme kousek skořice, citronovou kůru, hřebíček, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, směs v pánvi zaprášíme moukou, osmahneme, dochutíme octem, cukrem, zalijeme vínem a necháme povařit. Omáčku propasírujeme, vrátíme do ní řízky a vše prohřejeme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
Příspěvky mohou přidávat pouze předplatitelé a členové ČMMJ.
Pro přidání příspěvku se musíte zaregistrovat nebo přihlásit.
 
   
 
 Security code (opište prosím čísla z obrázku)
Zpracování dat...