Jelení řízky na víně
Ingredience:· 0,5 kg jeleního masa
· skořice
· cibule
· sádlo
· hřebíček
· bílé víno
· hladká mouka
· citronová kůra
· kořenová zelenina
· slanina
· cukr
· ocet
Příprava:Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Připravené řízky osolíme a zprudka na rozpuštěném sádle opečeme. Na chvíli je vyndáme na talíř, do výpeku dáme slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu, chvilku restujeme a pak vrátíme zpět řízky. Přidáme kousek skořice, citronovou kůru, hřebíček, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, směs v pánvi zaprášíme moukou, osmahneme, dochutíme octem, cukrem, zalijeme vínem a necháme povařit. Omáčku propasírujeme, vrátíme do ní řízky a vše prohřejeme.
Doporučená příloha: