Jelení roštěnky
Ingredience:1 kg odleželé zvěřiny z krku (může být i z kýty nebo hřbetu), 4 větší stroužky česneku, 100 až 120 g slaniny, pepř, kmín, 2 střední cibule, 100 až 120 g sádla (másla nebo jiného tuku), sůl, 2 lžíce mouky
Příprava:Zvěřinu nenakládáme do mořidla, necháme ji odležet zatíženou v jalovčinkách. Jelení krk nakrájíme na řízky, které kolem kostí naklepeme, osolíme, opepříme, pak potřeme utřeným česnekem, slaninou buď škrabanou, nebo v tenkých plátcích. Do kastrolu dáme sádlo a na něm podusíme půlku cibule pokrájené na kolečka. Na to vložíme řízek, posypeme jej ještě kmínem a rozsekanou cibulí, na něj dáme druhý atd., vždy 4 až 5 řízků na sebe. Na vrchní řízek dáme jen plátek slaniny a dusíme ve vlastní šťávě. Podléváme jen slabě. Když jsou roštěnky měkké, vyjmeme je, šťávu zaprášíme moukou, povaříme a podáváme.
Doporučená příloha: