Jelení tokáň na houbách
Ingredience:· 1,5 kg vykostěné jelení kýty
· 200 g sádla
· 300 g cibule
· 50 g rajského protlaku
· 100 g mouky
· 400 g čerstvých hub
· 500 ml kysané smetany
· 200 ml bílého vína
· petrželová nať
· 2 bobkové listy
· sůl
· mletý pepř
· tymián
· vývar z kostí (nebo bujón)
Příprava:Jelení kýtu nakrájíme na tenké proužky a dobře umyjeme, jemně nakrájenou cibulku osmahneme na sádle dozlatova, přidáme rajský protlak a po chvilce míchání také maso. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a přikryté dusíme na silném plameni.
K poloměkkému masu přidáme nakrájené houby, bobkový list a jemně nasekanou petrželovou nať. Mouku rozšleháme v kysané smetaně a přilijeme k masu. Ochutíme bílým vínem
Doporučená příloha: