Pečená jelení kýta se šunkou
Ingredience:600 g jelení kýty
50 g uzené slaniny
tuk
1 - 2 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
celý černý pepř
celé nové koření
1 bobkový list
tymián
50 g šunky
10 g hladké mouky
100 ml červeného vína
Příprava:Odleželou jelení kýtu odblaníme, osolíme a protkneme nakrájenou uzenou slaninou. Rozpálíme tuk, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, celý černý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vše osmažíme a pak přidáme připravené maso. Podlijeme horkou vodou a dusíme asi 2 hodiny pod pokličkou. Potom přidáme nakrájenou šunku a dočervena upečeme. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem, necháme přejít varem a propasírujeme.
Doporučená příloha: