Pečený jelení hřbet
Ingredience:800 g jeleního masa
anglická slanina
sůl
olej
hovězí vývar (bujón)
3 cibule
150 g hub
petrželová nať
mletý pepř
5 lžic sterilovaného hrášku
5 lžic sterilované kukuřice
2 svlékací párky
Příprava:Maso odblaníme, osolíme, nařízneme a protkneme nudličkami slaniny. Takto nachystané dáme na plech, polijeme olejem, zalijeme vývarem a pomalu pečeme v rozehřáté troubě. Upečené maso nakrájíme a uložíme do tepla.
Cibuli nakrájíme na kostky a orestujeme ji na rozpáleném tuku. Pak k ní přidáme nakrájené houby, nasekanou petrželovou nať, nakrájené párky, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme sterilovaný hrášek a kukuřici, všechno promícháme a přidáme k masu. Podáváme s opečenými bramborami.
Doporučená příloha: