Středočeský jelení steak
Ingredience:4 jelení steaky
4 lžíce oleje
4 bobkové listy
5 zrníček jalovce
lžička tymiánu
lžička oregánav
půl lžičky bílého pepře
sůl
hladká mouka
sádlo
125 g másla
směs na bylinkové máslo
Příprava:Do porcelánové mísy dáme olej, přidáme tymián, oregáno, pepř, sůl, jalovec, bobkovým list a vše promícháme. Do této směsi potom vložíme lehce naklepané jelení steaky, promícháme a necháme několik hodin marinovat na chladném místě. Připravíme si bylinkové máslo tak, že máslo utřeme spolu se směsí na bylinkové máslo a utvoříme válečky, které dáme do alobalu a necháme je v ztuhnout v lednici nebo mrazáku. Steaky z jedné strany obalíme v mouce a obalenou stranou vložíme do rozpáleného sádla. Smažíme z obou stran doměkka. Bylinkové máslo nakrájíme na kolečka, které podáváme k usmaženému steaku. Steaky podáváme s různě upravenými bramborami nebo dušenou rýží.
Doporučená příloha: