Divoká kachna na paprice
Ingredience:· 1 divoká kachna
· 2 hřebíčky
· tuk
· 1 cibule
· lžíce mleté papriky
· 250 g leča
· 500 ml smetany
· lžíce hořčice
· 2 lžíce hladké mouky
· sůl
· 2 lžíce rajského protlaku
· 100 ml vína
Příprava:Kachnu vykucháme, nakrájíme na porce a uvaříme ve slané vodě s hřebíčky do poloměkka. Na rozehřátém tuku orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme maso, mletou červenou papriku, lečo, rajský protlak a sůl. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme a dáme na mísu. Ve smetaně rozděláme hladkou mouku, víno, hořčici, nalijeme do šťávy, povaříme a touto omáčkou zalijeme porce kachny.
Doporučená příloha: