Divoká kachna na smetaně
Ingredience:1 kachna
2 cibule
30 dkg mrkve
30 dkg petržele
30 dkg celeru
0,5 l smetany
hladká mouka
hořčice
bílé víno
citrónová kůra
citrónová šťáva
2 kostky cukru
máslo
vývar
ocet
nové koření celé
bobkový list
tymián
jalovec bobule
celý pepř
Příprava:Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle dorůžova. Přidáme pár kapek octa a zalijeme půllitrem vývarem, přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, 3 bobkové listy, tymián, cukr a citrónovou kůru. Na to položíme dobře očištěnou kachnu a dusíme pod pokličkou doměkka. Hotovou kachnu vyndáme, nalijeme do šťávy smetanu, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce hladké mouky, a povaříme. Nakonec přidáme kávovou lžičku hořčice, šťávu z citrónu a vše přecedíme přes sítko. Před podáváním přilijeme 3 lžíce bílého vína.
Doporučená příloha: