ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Divoká kachna s barevnou rýží

Ingredience:

Ingredience: pro 6 a více osob nejméně 2 divoké kachny, jablka, sůl, divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření, trocha tymiánu), dobrá slanina (špek), cibule, olej, sušený česnek, rýže (nejlépe Lagros - Divoká rýže), pórek, červená kapie, sůl nebo oblíbené slané zeleninové koření (Podravka).


Příprava:

Kachnu zásadně nestahujeme, nýbrž poctivě oškubeme nasucho, spaříme, pečlivě vykucháme a omyjeme a zbytky peří odstraníme pinzetou. Příprava: Kachny pečlivě osolíme vně i uvnitř, do břišní dutiny vložíme dílky jablek zbavených jádřinců (neloupeme) a dutinu uzavřeme jehlou na ptáčky či jiným způsobem. Na pekáči rozškvaříme slaninu (lze přidat trochu oleje), přisypeme krájenou cibuli, lehce promícháme, přidáme divoké koření. Kachny vložíme do pekáče prsíčky dolů, podlijeme vývarem nebo trochou vody, přiklopíme vrchním pekáčem a pečeme v troubě při 180 °C jeden a půl hodiny. Během pečení obracíme, podle potřeby podléváme, seškrabujeme výpek. Měkkou zvěřinu vyjmeme, nastříháme na poloviny (jablka vyjmeme) a na další porce, vrátíme do šťávy, kterou necedíme, jen vyjmeme koření, příp. podlijeme či osolíme a lehce poprášíme sušeným česnekem. Podle potřeby ještě krátce dopečeme při 200 °C. Množství rýže odpovídající počtu strávníků propláchneme vařící vodou a krátce osmahneme na oleji. Přisypeme najemno krájený pórek, jemně krájenou červenou papriku, promícháme, osolíme či přidáme Podravku, zalijeme na dva prsty vysoko vřelou vodou a přiklopíme. Dusíme na malém plamenu doměkka, podle potřeby podléváme troškou vřelé vody. Doporučená příloha: Hotový pokrm upravíme na talíře, ozdobíme snítkou rozmarýnu či jinak a podáváme s kombinovaným kompotem (brusinky + ananas, brusinky + jablka, jeřabiny + mandarinky apod.). Mgr. Blanka PROCHÁZKOVÁ


Doporučená příloha:

kompot

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...