Pečená divoká kachna
Ingredience:1 divoká kachna
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
majoránka
kmín
200 g anglické slaniny
cibule
150 g žampiónů
150 g šunky
100 ml bílého vína
50 ml koňaku
olej
Příprava:Kachnu vykucháme, povaříme asi 30 minut ve slané vodě a necháme ji vychladnout. Pak ji osolíme, potřeme prolisovaným nebo utřeným česnekem, posypeme kořením, majoránkou, kmínem, protkneme anglickou slaninou a dáme do pekáče. Podlijeme vývarem a upečeme doměkka ve vyhřáté troubě. Měkkou kachnu rozřežeme na porce a dáme na mísu. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme očištěné a nakrájené žampióny, šunku, víno, koňak a podusíme. Tuto omáčku podáváme s masem a bramborami.
Doporučená příloha: