Pečená divoká kachna
Ingredience:1 divoká kachna
sůl
100 g slaniny
60 g másla
menší petržel
menší mrkev
50 g cibule
4 pepře
1 jalovec
2 cm citronové kůry
menší bobkový list
tymián
10 g mouky
150 ml zakysané smetany
vývar
Příprava:Divokou kachnu oškubeme, vykucháme, omyjeme, osolíme, sešpejlíme a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. V pekáči na rozpáleném zbytku na kostičky nakrájené slaniny a másle osmažíme do růžova na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, osmažené zalijeme vývarem, přidáme pepř, jalovec, citronovou kůru, bobkový list a tymián. Pak do pekáče prsíčky dolu položíme divokou kachnu, přikryjeme poklicí a dusíme. Pak ji bez pokličky dopečeme do červena. Upečenou kachnu vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme vývarem a smetanou a povaříme. Před podáváním ještě omáčku přecedíme.
Doporučená příloha: