Plněná divoká husa
Ingredience:1 divoká husa
sůl
uzená slanina
100 g sádla
1 cibule
150 g žampiónů
150 g vepřových jater
lžička majoránky
2 rohlíky
100 ml bílého vína
2 vejce
mletý pepř
trocha muškátového oříšku
3 lžíce sterilovaného hrášku
Příprava:Cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájené žampióny, vepřová játra, majoránku a podusíme. Na sádle osmažíme na kolečka, nakrájené rohlíky, zalijeme vínem, přidáme vejce, žampióny, játra, koření, muškátový oříšek, sůl a hrášek. Promícháme a směs prohřátím zahustíme. Mladou vykuchanou husu očištíme, osolíme a naplníme připravenou náplní. Dáme na plech, podlijeme vodou, husu obložíme plátky slaniny a upečeme. Podáváme s dušenou rýží.
Doporučená příloha: