Prsíčka z divoké kachny s čokoládovou omáčkou na portském víně s bramborovými noky
Ingredience:4 prsa z divoké kachny, sůl, mletý bílý pepř, stroužek česneku, červená cibulka, mletý jalovec, máslo stolní, špetka hladké mouky, 1,5dcl portského červeného vína, 4 kostičky čokolády na vaření, Aromat kachní sádlo
Příprava:Maso osolíme, opepříme a okořeníme mletým jalovcem. Orestujeme z obou stran na malém množství kachního sádla. Maso vyjmeme z výpeku a dopečeme v předehřáté troubě nebo konvektomatu při teplotě 180 °C po dobu asi 10 - 12 minut. Do výpeku vložíme máslo, jemně krájenou červenou cibuli a česnek a lehce orestujeme, přidáme špetku prosáté hladké mouky a po chvilce zalijeme portským vínem. Do provařené omáčky přidáme čokoládu a dochutíme aromatem.
Doporučená příloha:Kachní prsa podáváme s bramborovými noky, zdobené pečeným jablkem obaleným v cukru a skořici s čerstvým physalis.