Myslivecké pikantule
Ingredience:Kachní prsa, sůl, grilovací koření, žampiony, olej, sýr niva, smetana, brusinky, brambory.
Příprava:Prsa z divokých kachen nakrájíme na nudličky, lehce posypeme grilovacím kořením, promícháme a zakapeme olejem. Podle chuti můžeme dát místo grilovacího koření například kari koření nebo koření na čínu. Směs necháme 1 -2 dny v chladu uležet, aby maso nasáklo kořením. Před přípravou si rozpálíme na pánvi olej a naložené maso na něm zprudka krátce orestujeme, po té malou chvíli dusíme. Přidáme žampiony a dusíme do měkka. Můžeme mírně osolit, ale s rozvahou vzhledem ke koření, které je pikantní a sýru, který je slaný. Nivu krátce před dokončením najemno nastrouháme na maso, promícháme a zalijeme smetanou. Místo nivy můžeme použít eidam nebo balkánský sýr – variace pikantulí záleží na fantazii kuchaře. Na talíř dáme hotové americké brambory, na které navrstvíme masovou směs. Dobře vypadá i chutná, ozdobíme-li jídlo kopečkem brusinek.
Doporučená příloha:Kromě amerických brambor (koupených nebo připravených doma) můžeme jako přílohu použít také těstoviny nebo rýži – záleží na chuti kuchaře a strávníků.
Mgr. Mirka Strakatá