Orebice nadívaná hříbky
Ingredience:2 orebice, 2 lžíce másla, 1 menší cibule, 100 g anglické slaniny, čerstvé hříbky, 1 vejce, zelené bylinky, drcený kmín, sůl
Příprava:Orebice očistíme, opláchneme a osušíme. Zevnitř i zevně osolíme a okmínujeme.
Na jedné lžíci másla zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme polovinu slaniny nakrájenou na proužky a orestujeme. Osolíme, vmícháme pokrájené hříbky a krátce podusíme, než se odpaří tekutina. Necháme částečně zchladnout, vmícháme jemně posekané zelené bylinky a směs spojíme syrovým vajíčkem.
Zapékací misku nebo pekáček vyložíme plátky slaniny, vložíme orebice naplněné hříbkovou směsí, osolíme a překryjeme zbylými plátky slaniny. Pokapeme druhou polovinou másla, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme do zlatova.
Doporučená příloha:*