ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Játra (srnčí, jelení, z divočáka - jakákoliv) na houbách

Ingredience:

množství ve váhových poměrech: 4 díly jater, 1 díl slaniny, 1 - 2 díly čerstvých hub, 1 díl cibule, tuk, mléko - může být i kyselé, červené víno, hl. mouka, sůl, pepř podle chuti.


Příprava:

Játra necháme namočit přes noc v mléce. Pak nakrájíme na kostky či nudličky, poprášíme moukou a prudce osmažíme na tuku. Odložíme stranou. Do tuku po opékání přidáme nakrájenou slaninu, po chvíli i cibuli, krájené houby, osolíme a opepříme. Necháme dusit. Pokud houby pustily hodně vody, necháme trochu odpařit. Přidáme opečená játra. Nakonec přilijeme půl až 1 dl červeného vína a můžeme dochutit např. kečupem nebo worcesterem. Ještě krátce podusíme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
Příspěvky mohou přidávat pouze předplatitelé a členové ČMMJ.
Pro přidání příspěvku se musíte zaregistrovat nebo přihlásit.
 
   
 
 Security code (opište prosím čísla z obrázku)
Zpracování dat...