ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Pikantní srnčí játra

Ingredience:

600 g srnčích jater mléko 4 lžíce oleje 8 stroužků česneku 150 g čerstvých hub 5 velkých rajčat 2 zelené papriky 8 kuliček pepře 3 kuličky nového koření 3 kuličky jalovce 250 ml hovězího vývaru lžička mouky


Příprava:

Srnčí játra naložíme na několik hodin do mléka, může být i přes noc a necháme v chladničce odležet. Potom játra omyjeme a nakrájíme na plátky. Na pekáči nebo zapékací míse rozehřejeme olej a připravená játra do něj vložíme spolu s oloupaným a na plátky nakrájeným česnekem. Orestujeme, přidáme na plátky nakrájené houby, nakrájená rajčata a papriky, koření a osolíme. Jakmile se šťáva z rajčat odpaří, podlijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka. Šťávu zaprášíme lžičkou mouky, necháme přejít varem, podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme s bramborami na různý způsob.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...