Pikantní srnčí játra
Ingredience:600 g srnčích jater
mléko
4 lžíce oleje
8 stroužků česneku
150 g čerstvých hub
5 velkých rajčat
2 zelené papriky
8 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
250 ml hovězího vývaru
lžička mouky
Příprava:Srnčí játra naložíme na několik hodin do mléka, může být i přes noc a necháme v chladničce odležet. Potom játra omyjeme a nakrájíme na plátky. Na pekáči nebo zapékací míse rozehřejeme olej a připravená játra do něj vložíme spolu s oloupaným a na plátky nakrájeným česnekem. Orestujeme, přidáme na plátky nakrájené houby, nakrájená rajčata a papriky, koření a osolíme. Jakmile se šťáva z rajčat odpaří, podlijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka. Šťávu zaprášíme lžičkou mouky, necháme přejít varem, podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme s bramborami na různý způsob.
Doporučená příloha: