ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Srnčí játra s celerem

Ingredience:

600 g srnčích jater 3 celery mletý pepř muškátový květ 4 lžíce mouky sůl 120 g tuku 20 g másla 1 cibule polovina citrónu kečup worcestrová omáčka


Příprava:

Celery očistíme, omyjeme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Zchladlé je nakrájíme na plátky silné cca 1,5 cm. Připravená játra, odleželá v kysaném mléce a omytá, pokrájíme na stejně silné plátky. Opepříme je, poprášíme muškátovým květem a obalíme v mouce. Opečeme rychle dočervena po obou stranách spolu s připravenými plátky celeru, který osmahneme dozlatova. Játra před podáváním osolíme. Podáváme je na plátcích opečeného celeru, ozdobená plátky citrónu a kroužky ze syrové cibule, pokapaná worcesterskou omáčkou a kečupem. Jako přílohu podáváme pečivo nebo opékané brambory.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...