Srnčí játra s celerem
Ingredience:600 g srnčích jater
3 celery
mletý pepř
muškátový květ
4 lžíce mouky
sůl
120 g tuku
20 g másla
1 cibule
polovina citrónu
kečup
worcestrová omáčka
Příprava:Celery očistíme, omyjeme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Zchladlé je nakrájíme na plátky silné cca 1,5 cm. Připravená játra, odleželá v kysaném mléce a omytá, pokrájíme na stejně silné plátky. Opepříme je, poprášíme muškátovým květem a obalíme v mouce. Opečeme rychle dočervena po obou stranách spolu s připravenými plátky celeru, který osmahneme dozlatova. Játra před podáváním osolíme. Podáváme je na plátcích opečeného celeru, ozdobená plátky citrónu a kroužky ze syrové cibule, pokapaná worcesterskou omáčkou a kečupem. Jako přílohu podáváme pečivo nebo opékané brambory.
Doporučená příloha: