jatra od krakonoše
Ingredience:Kančí nebo srnčí játra, 3 střední cibule, 15 deka slaniny, majoránku, sůl, pepř, koření na divočinu, jíšku, sladkou papriku, půl deci červeného vína, 1 deci vody, sádlo.
Příprava:Játra nakrájíme na kostky a dobře propláchneme, na panvi rozpustíme 2 lžíce sádla a přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, pak přidáme na kostky nakrájenou slaninu a minutu smažíme, pak přidáme játra a z prudka restujeme, aby se játra zatáhla, přisypeme půl balíčku majoránky a lechce okořeníme pepřem, paprikou a kořením na divočinu, jedno deci vody smíchame s půl deci červeného vína a podlejeme, za občasneéo míchání dusíme do měkka, až jsou játra dostatečně měkká, tak šťávu zahustíme jíškou a osolíme podle chuti a můžeme podávat.
Doporučená příloha: