játrové tunýlky pokaždé jinak
Ingredience:játra z mladého kusu, oblíbená směs koření (grilovací, worcester, na divočinu, kari, kečup, provensálské atd.), anglická slanina, cibule (nakládané houby, dušené houby, nakládaná zelenina, čerstvá mladá zelenina), máslo, jíška, sůl, pepř
Příprava:Játra nakrájíme na plátky a okořeníme - nesolíme! Na játra položíme plátky anglické slaniny a proužky cibule (houby, zelenina), svineme a zajistíme jehlou nebo nití.
Zprudka opečeme na másle, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Dosolíme a šťávu podle potřeby zahustíme instantní jíškou. Před podáváním nit odstraníme.
Příklad kombinací: grilovací koření (worcester + kečup) a cibule; směs na divočinu a houby; provensálské koření nebo kari a zelenina; a další podle fantazie a chuti.
Doporučená příloha: