Dušený muflon se zeleninou
Ingredience:· 600 g mufloního hřbetu
· sůl
· mletý černý pepř
· 60 g sádla
· 40 g cibule
· 1 mrkev
· 1 malá petržel
· kousek celeru
· 2 kuličky nového koření
· 10 g hladké mouky
· citrónová šťáva a kůra
· 100 ml červeného vína
· cukr
Příprava:Maso z mladšího muflona odblaníme, omyjeme, osolíme a okořeníme ostatním kořením. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dáme ji orestovat do pekáčku na rozehřáté sádlo. Po chvilce přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, nové koření a připravené maso. V troubě maso při 200 °C upečeme dočervena. Až je maso měkké, vyjmeme jej a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, přidáme cukr podle chuti, trochu nastrouhané citrónové kůry a šťávy, červené víno a povaříme asi 10 minut. Potom omáčku propasírujeme a nalijeme ji na nakrájené plátky masa.
Doporučená příloha: