Kýta z muflona na česneku
Ingredience:800 g zvěřiny, 40 g oleje, 40 g másla, česnek, cibule, celer, petržel, mrkev, nové koření, pepř, tymián, sójová omáčka, maizena, vývar z kostí, sůl
Příprava:Odblaněnou zvěřinu hojně prostrkáme nudličkami česneku a v kastrole na oleji po všech stranách prudce opečeme. Pak maso osolíme, posypeme rozkrájeným nebo nastrouhaným celerem, petrželí, mrkví, kolečky cibule, pepřem, novým kořením, špetkou tymiánu, poklademe plátky másla, pod lijeme vývarem a mírně asi dvě hodiny dusíme v troubě. Měkké maso vyjmeme, šťávu procedíme, zeleninu propasírujeme, přidáme sójovou omáčku, lžičku maizeny, sůl, podle potřeby vývar a dobře provaříme. Maso nakrájíme na porce a přeléváme omáčkou
Doporučená příloha:Podáváme s bramborem