Mufloní guláš
Ingredience:· 600 g mufloního masa
· 2 cibule
· sádlo
· podravka
· sůl
· 1 lžíce rajského protlaku
· celý černý pepř
· drcený kmín
· 2 dietní párky
· 1 feferonka
· 1 lžíce mleté papriky
· hladká mouka
· 1000 ml masového vývaru (bujón)
Příprava:Maso opláchneme, nakrájíme na několik centimetrů velké kostky, cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a orestujeme ji na rozehřátém sádle. Po chvilce přidáme kostky masa, lžičku podravky, sůl, rajský protlak, koření, kmín, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka.
Před dovařením přidáme na kousky nakrájené párky, nakrájenou feferonku a ještě dusíme. Nakonec posypeme mletou červenou paprikou, guláš zahustíme trochou hladké mouky, povaříme a podáváme s vařenými bramborami nebo houskovým knedlíkem a podle chuti můžeme posypat jemně nasekanou cibulí.
Doporučená příloha: