Mufloní závitky
Ingredience:· 600 g mufloní kýty
· sůl
· mletý pepř
· nové koření
· hořčice
· 40 g cibule
· kyselé okurky
· 50 g uzené slaniny
· 50 g sádla
· 1 cibule
· lžička červené papriky
· 10 g hladké mouky
· 100 ml červeného vína
Příprava:Odleželé maso z mladého muflona omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky. Ty naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí, přidáme nakrájenou cibuli, nakrájené okurky, slaninu, stočíme a převážeme nití. Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přimícháme papriku, vložíme závitky, osolíme a pod pokličkou pomalu dusíme. Z měkkých závitků odstraníme niť, šťávu zaprášíme moukou, přilijeme víno, závitky vložíme zpět a necháme přejít varem. Podáváme s dušenou rýží.
Doporučená příloha: