muflon - kebab
Ingredience:půl kg masa z plece, 50 - 70 g slaniny, 2 cibule, sůl, pepř, lžíce citrónové šťávy, česnek; na ozdobení: naťová cibulka, kys. okurka, plátky citrónu, petrželka
Příprava:Odblaněné maso (může být i předem naložené) nakrájíme a spolu se slaninou a cibulí umeleme dvakrát na strojku. Dáme do mísy, osolíme, opepříme,ochutíme citrónovou šťávou a česnekem, dobře promícháme a necháme asi 3 hodiny odležet v chladnu.
Z hmoty tvoříme šištičky, které opékáme na rožni nebo roštu nad rozžhaveným uhlím asi 15 minut, nebo pečeme na pánvi na oleji. Podáváme na nahřáté míse a zdobíme cibulovou natí, kyselými okurkami, plátky citrónu a petrželkou.
Doporučená příloha: