ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

ŠÍPKOVÁ OMÁČKA

Ingredience:

Na másle usmažíme do růžova na plátky nakrájenou zeleninu s cibulkou, přidáme 1 dkg celé skořice, 5 hřebíčků, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, tymián, bobkový list, kousek citrónové kůry a lžíci krystalového cukru.


Příprava:

Zaprášíme 3 lžícemi hladké mouky, necháme vysmahnout, přidáme 4 čerstvá nebo nakládaná rajská jablíčka, zalijeme vývarem a osolíme. Pak přidáme 2 lžíce rajského protlaku a 2 lžíce šípkové zavařeniny, dobře povaříme, podle chuti okyselíme citrónovou šťávou nebo octem, přisladíme a přecedíme. Do hotové omáčky přidáme 1/8 l červeného vína.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...