Zvěřinová frankfurtská omáčka
Ingredience:800 g kvalitní zvěřiny z kotlety, 1 velká cibule, 1 lžička podravky nebo zeleninové vegety, 2 lžíce papriky, sůl, pepř, sádlo, olej, 2 zvěřinové klobásy, zvěřinový vývar, hladká mouka, 1 zakysaná smetana
Příprava:Zvěřinu osolíme, opepříme, lehce potřeme olejem a dáme zaležet do lednice.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přihodíme vegetu a červenou papriku, které krátce opražíme. Přidáme zvěřinu a orestujeme ji, aby se zatáhla. Podlijeme vývarem a v troubě upečeme pod pokličkou do měkka. V průběhu pečení přihodíme klobásky nakrájené na kolečka. Nakonec zvěřinu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou v trošce mléka, kterou přilijeme za stálého míchání přes sítko. Omáčku provaříme. Na závěr přidáme zakysanou smetanu, která výsledný produkt výrazně zjemní.
Doporučená příloha:Podáváme s houskovým knedlíkem.
Tip:
- přidáváme-li do jakékoliv omáčky zakysanou smetan, rozmícháme ji nejdříve s trochou mléka a pak ji přelijeme přes sítko. Mnohem lépe se v pokrmu rozpustí
- kdo má rád sladkokyselou chuť, může omáčku vylepšit malou lžičkou cukru a citrónovou šťávou