ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Bažantí polévka

Ingredience:

1 bažantí slepice mrkev petržel 30 g celeru 1 cibule máslo 2 lžíce hladké mouky celý pepř muškátový květ sůl nudle


Příprava:

Bažanta očistíme a povaříme v osolené vodě. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou nebo pokrájenou zeleninu, celý pepř a vaříme doměkka. V jiné nádobě na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a osmažíme dozlatova. Jíšku zalijeme vývarem z bažanta a vaříme ještě asi 45 minut. Do polévky vložíme nakrájené maso a vnitřnosti z bažanta, okořeníme muškátovým květem a nakonec zavaříme nudle dle chuti.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...