ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Hrachový krém s kančími škvarečky

Ingredience:

1 sáček loupaného žlutého hrachu, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, majoránka, bobkový list, sádlo, hrst kančích škvarků, hladká mouka, zvěřinový vývar.


Příprava:

Sáček loupaného hrachu namočíme na dvě až tři hodiny, vodu slijeme, vyměníme za jinou a uvaříme do měkka se solí, pepřem, několika bobkovými listy a majoránkou. Na lžíci sádla dozlatova usmažíme velkou cibuli a prohřejeme hrst světlejších škvarků. Přihodíme lžičku hladké mouky a opražíme na zásmažku. Přilijeme hrách i s vodou a za občasného míchání, aby se nám základ nepřipálil, necháme dobře provařit. Vyjmeme bobkové listy, přidáme mačkaný česnek a vše dobře rozmixujeme tyčovým mixérem. Naředíme kvalitním vývarem.


Doporučená příloha:

Na sádle opečeme kostečky nakrájené z tvrdšího chleba, které smícháme s drobnějšími škvarky a servírujeme na povrch krému. Přizdobíme zelenou natí. Tipy - kančího sádla a škvarků se v žádném případě nebojme. Není nijak výrazně cítit, jak tvrdí někteří odpůrci. Pouze bych před tepelnou úpravou doporučil syrové sádlo namočit do rána do studené vody a případně ji i vyměnit. Zbavíme se tím zbytků barvy, která je na sádle po zpracování téměř vždy přítomná. Tím zajistíme, že vyškvařené sádlo bude krásně bílé. - komu vadí škvarky jako takové, může do základu rozmixovat kousek kvalitní slaniny

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...