ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Jarní polévka z divokého krocana

Ingredience:

Skelet divokého krocana po vykostění, očištěné droby, sůl, pepř, bobkový list, tymián, jalovec, mrkev, zelený hrášek.


Příprava:

Kostru divokého krocana po vykostění zvěřiny rozporcujeme na menší díly, delší a větší kosti přesekneme. Kosti i droby namočíme do studené osolené vody, necháme je několik desítek minut odstát, aby se případně vyluhoval zbytek barvy, a vodu slejeme. Kosti narovnáme do tlakového hrnce, přidáme koření a osolíme. Tlakový hrnec uzavřeme, obsah přivedeme k varu, zmírníme oheň a minimálně šedesát minut vaříme. Pak hrnec odstavíme a necháme dojít, až zchladne a poklesne tlak. Vývar přecedíme a kosti pečlivě obereme. Veškerou zvěřinu i droby nakrájíme na malé kousky napříč vlákny a vrátíme do vývaru. Přidáme zelený hrášek a na kostičky nakrájenou mrkev. Krátce povaříme, aby zelenina zůstala křupavá. Tipy: - ke kostem můžeme přidat také část vnitřního tuku, který má nádherně žlutou barvu a polévce propůjčí toto zajímavé zabarvení - zbývající část tuku můžeme, v případě jeho dostatku, nakrájet na drobné kousky, které vyškvaříme a na získaném sádle osmahneme do polévky housku nebo chléb - pro dosažení zajímavého efektu vylepšíme vývar na talíři špetkou nastrouhaného tvrdého sýra (nebo nivy), který nasypeme doprostřed na hladinu polévky na osmažené kousky pečiva - jedná se o skutečně výtečný, silný vývar s plnou a výraznou chutí, který patří mezi nejlepší polévky, které mi kdy byly nabídnuty


Doporučená příloha:

Polévku servírujeme s čerstvou pažitkou.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...