POLÉVKA Z DIVOKÉ KACHNY
Ingredience:Ingredience: kachní skelet s horními stehýnky, krk, droby, 1 vejce, krupice, strouhanka, mrkev, celer, sůl, pepř, zelená petrželka
Příprava:Kachní skelet, krk, srdíčko a žaludek pomalu uvaříme doměkka v osolené vodě. Mrkev a celer nakrájíme na kostky nebo nudličky a uvaříme zvlášť. Měkkou zvěřinu obereme, na polévku postačí ta z krku a uvařené droby. Jemně posekáme, smícháme s vajíčkem, krupicí, strouhankou a naškrabanými syrovými játry v hustou směs. Tu, ochucenou solí a pepřem, necháme asi 20 minut odpočinout. Scezený vývar přivedeme do varu, zavaříme noky ze směsi, po uvaření vložíme kořenovou zeleninu a ozdobíme petrželkou. Při této úpravě vynikne jemná chuť a vůně kachní zvěřiny.
Doporučená příloha:suchý chléb