ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Polévka z planých třešní

Ingredience:

½ litru vypeckovaných planých třešní, ½ litru vody, 100 g cukru, citrónová kůra, kousek skořice, sůl, 3 vrchovaté lžičky vanilkového pudingového prášku, šťáva z celého citrónu, 1 dcl sladké smetany


Příprava:

Vypeckované třešně zalijeme vodou, přidáme kousek celé skořice, cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a špetku soli. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a asi patnáct minut povaříme za občasného promíchání. Polévku zahustíme pudingovým práškem rozmíchaným v decilitru vody, dochutíme citrónovou šťávou a přilijeme smetanu. Nakonec jen krátce povaříme. Na talíři můžeme servírovanou polévku přizdobit snítkou čerstvé máty. Tipy: - kdo má rád pikantnější chuti, nastrouhá do polévky kousek čerstvého zázvoru, výslednou chuť to velmi osvěží - soli přidáváme opravdu pouze maličko. Nemusí se přidávat vůbec, ale její malá dávka zvýrazní chuť třešní a polévka nebude mdlá - cukru doporučuji přidat podle chuti a zralosti třešní, výsledku většinou prospěje snížení uvedené dávky - polévka má zajímavou chuť. Podle mého názoru se v letním parnu hodí lépe za studena, kdy působí osvěžujícím dojmem. Takže, nebojte se ani v tomto případě vyzkoušet nevyzkoušené. Možná si tím podobně jako já splníte malý pomyslný dluh vůči chuťovým buňkám. K tomu vám všem přeji příjemné léto a obvyklou: Dobrou chuť! Mgr. Josef Drmota


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...