Z jelení , srnčí nebo jiné zvěřiny
Ingredience:- 8oo g jelení , srnčí nebo jiné zvěřiny i s kostmi ,
- 1 velká cibule ,
- 1 plná lžíce sušených hub ,
- 2oo g celeru ,
- 1 lžíce másla ,
- 4 kuličky celého pepře ,
- 2 kuličky nového koření ,
- 2 kuličky jalovce ,
- sůl ,
- pažitka
Příprava:- pažitka
Dobře opláchnuté maso vložíme do hrnce , zalijeme studenou vodou a hned také přidáme oloupanou a rozpůlenou cibuli , sušené houby a koření . Osolíme a vaříme . Mezitím na másle osmažíme pečlivě očištěný a nahrubo nastrouhaný celer . Zalijeme menším množstvím vývaru a povaříme domměka . Měkké maso pak z vývaru vyjmeme a necháme vychladnout . Vývar procedíme k povařenému celeru a do vroucího vložíme rozklepnuté a rozšlehané vejce . Za stálého míchání ho necháme v polévce srazit . Polévku dochutíme nadrobno nakrájenou pažitkou .
Doporučená příloha:Chléb :)