ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Zelňačka se zvěřinovou klobásou

Ingredience:

0,5 kg kysaného zelí, 2 zvěřinové klobásy, 1 velké cibule, 3 brambory, sádlo, sůl, chilli paprička, sladká mletá paprika, 3 stroužky česneku, 0,5 l zvěřinového vývaru, hladká mouka.


Příprava:

Velkou cibuli nakrájíme na kousky a částečně osmahneme na sádle. Přihodíme dva zvěřinové klobásy a čtyři brambory nakrájené na kostičky. Vše orestujeme a osolíme. Přidáme chilli a červenou papriku, které krátce opražíme. Zaprášíme moukou. Přisypeme kysané zelí, podlijeme kvalitním vývarem, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a pozvolna vaříme, až brambory změknou. Přidáme mačkaný česnek a majoránku. Krátce provaříme, případně ještě naředíme vývarem.


Doporučená příloha:

Podáváme s čerstvým pečivem a lžící kysané smetany. Tipy: - z kysaného zelí slijeme předem vodu, která by nám polévku značně zakyselila - domácí zelí, které bývá z hlediska kyselinky opravdu „ostré“ raději ještě propláchneme studenou vodou

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...