ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

myslivecká polévka s knedlíčky

Ingredience:

300 g jeleního masa (nebo jiné zvěřiny) 1 1/2l vody cibule 100 g kořenové zeleniny 40 g másla 40 g hladké mouky 1/4l mléka 200 g čerstvých hub sůl, pepř, petrželka Na knedlíčky: 20 g tuku 1 vejce sůl strouhanka žemle trochu mléka


Příprava:

Maso opláchneme, kosti rozsekneme na menší kousky a zalijeme vodou. Osolíme a vaříme asi dvě hodiny. Na tuku osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem, přidáme mléko, našleháme a povaříme. Přidáme nakrájenou zeleninu a naplátky rozkrájené houby, které jsme chvíli dusili ve vlastní šťávě. Okořeníme a do polévky zavaříme malé houskové knedlíčky. Knedlíčky: Utřeme tuk s vejcem a se solí, přidáme rozkrájenou žemli namočenou v mléce a zahustíme strouhankou. Tvoříme malé knedlíčky, které vhodíme do vařící polévky a vaříme 4 minuty. Polévku okořeníme pepřem a nakonec přidáme rozsekanou petrželku. Maso použijeme zvlášť.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...