myslivecká polévka s knedlíčky
Ingredience:300 g jeleního masa (nebo jiné zvěřiny)
1 1/2l vody
cibule
100 g kořenové zeleniny
40 g másla
40 g hladké mouky
1/4l mléka
200 g čerstvých hub
sůl, pepř, petrželka
Na knedlíčky: 20 g tuku
1 vejce
sůl
strouhanka
žemle
trochu mléka
Příprava:Maso opláchneme, kosti rozsekneme na menší kousky a zalijeme vodou. Osolíme a vaříme asi dvě hodiny. Na tuku osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem, přidáme mléko, našleháme a povaříme. Přidáme nakrájenou zeleninu a naplátky rozkrájené houby, které jsme chvíli dusili ve vlastní šťávě. Okořeníme a do polévky zavaříme malé houskové knedlíčky.
Knedlíčky: Utřeme tuk s vejcem a se solí, přidáme rozkrájenou žemli namočenou v mléce a zahustíme strouhankou. Tvoříme malé knedlíčky, které vhodíme do vařící polévky a vaříme 4 minuty.
Polévku okořeníme pepřem a nakonec přidáme rozsekanou petrželku. Maso použijeme zvlášť.
Doporučená příloha: