Malinový desert
Ingredience:½ litru mléka, 1 sáček pudingového prášku, 250 g měkkého tvarohu, ½ dcl kvalitního koňaku, ½ litru čerstvých malin, sladká smetana
Příprava:Z mléka a pudingového prášku připravíme obvyklým způsobem puding, který necháme vychladnout. Poté do něj všleháme tvaroh a koňak. Konzistenci můžeme doladit smetanou tak, aby se výsledný produkt „táhl“ a šel nalévat.
Do misek nalijeme díl desertové hmoty, kterou pokryjeme vrstvou malin. Stejným způsobem vyrobíme další vrstvu. Povrch pokryjeme opět malinami.
Desert v horkém počasí servírujeme dobře vychlazený ke kávě.
Tipy:
- na povrch desertu můžeme nastrouhat kvalitní hořkou čokoládu
- puding volíme dle chuti, vždy však světlé druhy - vanilkový nebo banánový
- smícháním tvarohu a pudingové hmoty vzniká produkt velmi připomínající dětmi oblíbený „termix“ a lze jim jej tímto způsobem připravovat při výrazně výhodnějších nákladech
Takže, nechejme se alespoň jednou za léto unést chutí zralých malin a vzpomínkami na mládí. Určitě nám to všem prospěje. K tomu vám přeji obvyklou: Dobrou chuť!
Mgr. Josef Drmota
Doporučená příloha: