ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Myslivecké vdolky

Ingredience:

1 kg hladké mouky, kostka kvasnic, hrst tymiánu, 0,5 kg kančích škvarků, sůl, 2 velké cibule, sádlo


Příprava:

Základem pro přípravu vdolků je kynuté těsto, které vytvoříme dokonalým propracováním hladké mouky, asi 0,6-0,7 litru vody a kvásku. Ten si připravíme rozmícháním kvasnic v trošce vlažného mléka, do kterého jsme přidali lžičku cukru a lžíci hladké mouky. Následné oživení kvásku závisí na okolní teplotě, obvykle musíme počítat s asi půlhodinou času. Propracované těsto ponecháme v míse, zakryjeme jej utěrkou a dáme kynout při pokojové teplotě na alespoň jednu hodinu. Cibuli si mezitím nakrájíme najemno a osmažíme ji na sádle společně s drobnými škvarečky. Hotovou směs odstavíme a po vykynutí těsta ji do něj pečlivě vmícháme společně se solí a hrstí drceného tymiánu. Poté necháme vše ještě chvíli kynout. Hotové těsto vyklopíme na pomoučněný vál, poprášíme jeho povrch moukou, aby se nám nelepilo, a roztáhneme jej do středně silné vrstvy, ze které hrnkem nebo tvořítkem vykrajujeme kolečka. Ta zformujeme do podoby vdolků, klademe na pečící papír a pečeme za občasného potírání vodou v troubě dozlatova. Tipy: - mouku doporučuji přesít, občas se stane, že se v ní objeví malí mouční červi - kančí škvarečky můžeme nahradit drobnějšími výpečky z prorostlé zvěřiny nebo zvěřinovou klobáskou - potřeme-li před koncem pečení povrch vdolků rozkvedlaným vajíčkem, získáme nejen poutavý vzhled, ale navíc také křupavou kůrku - pro kynutí těsta se v poslední době objevily na trhu speciální mísy. Tato pomůcka výrazně zkrátí čas potřebný na kynutí i dobu předchozí přípravy kvásku. - použijeme-li namísto části vody mléko, získáme výrazně jemnější pečivo - velikost vdolků odpovídá pochopitelně našim představám a použité formě. V případě přílohy na silvestrovskou tabuli bych pak doporučoval jít cestou spíše menších produktů, které se k danému účelu, tedy jako vhodná příloha „k zakousnutí“, mnohem lépe hodí


Doporučená příloha:

...

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

nové vlákno | přihlásit se do fóra
Vlákno Vytvořil Příspěvky Zobrazení Poslední příspěvek
YyRrPjyFguitF mefaryrv
1 2375 mefaryrv
(23.4.2015 23:25:23 )
Zpracování dat...