Myslivecká kuchařka

Bezdrevská srnčí kýta na smetaně

Ingredience:

800 g srnčí kýty, 40 g slaniny, kořenová zelenina, cibule, 60 g másla, ocet, 40 g hladké mouky, mléko nebo voda, 2 dl smetany nebo šlehačky, celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl.


Příprava:

Zvěřinu prošpikujeme nudličkami slaniny, vložíme do kameninové nebo smaltované nádoby a obložíme kolečky kořenové zeleniny a cibule. Přidáme koření a zalijeme máslem s dvěma lžícemi octa. Po několika dnech přidáme několik plátků másla, osolíme a vše necháme dusit v troubě doměkka. Během dušení přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme ze šťávy a odstraníme koření. Šťávu se zeleninou rozmixujeme a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce nebo ve vodě. Povaříme, dochutíme a nakonec přidáme šlehačku. Doporučená příloha: knedlík.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...