Myslivecká kuchařka

Bifteky ze srnčího masa

Ingredience:

700 g srnčí kýty 20 g slaniny 20 g másla 200 ml vývaru s masoxu sůl a pepř hladká mouka olej


Příprava:

Z dobře odleželé kýty nakrájíme přes vklákno řízky silné asi 1,5 cm. Pečlivě je odblaníme, jemně naklepeme dlaní, protneme klínky slaniny, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce hodinu nakřehnout. Těsně před přípravou je osolíme, poprášíme moukou, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme. Na pánvičku s výpekem přidáme máslo, necháme je rozehřát, zalijeme vývarem a povaříme. Pokračujeme ve vaření na mírném ohni, až se připečená šťáva odvaří, rozpustí se nánosy a šťáva se přiměřeně zahustí. Při podávání pak horkou šťávou přelijeme bifteky.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...