Bifteky ze srnčího masa
Ingredience:700 g srnčí kýty
20 g slaniny
20 g másla
200 ml vývaru s masoxu
sůl a pepř
hladká mouka
olej
Příprava:Z dobře odleželé kýty nakrájíme přes vklákno řízky silné asi 1,5 cm. Pečlivě je odblaníme, jemně naklepeme dlaní, protneme klínky slaniny, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce hodinu nakřehnout. Těsně před přípravou je osolíme, poprášíme moukou, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme. Na pánvičku s výpekem přidáme máslo, necháme je rozehřát, zalijeme vývarem a povaříme. Pokračujeme ve vaření na mírném ohni, až se připečená šťáva odvaří, rozpustí se nánosy a šťáva se přiměřeně zahustí. Při podávání pak horkou šťávou přelijeme bifteky.
Doporučená příloha: