Myslivecká kuchařka

Dušená srnčí zvěřina

Ingredience:

800 g předního srnčího masa 3 lžíce nakrájené slaniny 1 lžíce másla 1 cibule půl malého celeru 2 hřebíčky 1 bobkový list 250 ml vývaru 3 lžíce vinného octa 3 lžíce strouhané chlebové kůrky 120 ml husté kyselé smetany sůl


Příprava:

Maso omyjeme, vykostíme, rozkrájíme a osolíme. Slaninu rozškvaříme a podusíme na ní drobně nakrájenou cibuli a celer. Pak přidáme máslo, připravené maso v tomto základu rychle osmahneme, přikryjeme je a dusíme ve vlastní šťávě. Pak podlijeme vývarem, přidáme koření, nastrouhaný chléb, ocet a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vlijeme do hrnku s rozkvedlanou smetanou a povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na maso a společně ještě krátce povaříme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...