Dušená srnčí zvěřina
Ingredience:800 g předního srnčího masa
3 lžíce nakrájené slaniny
1 lžíce másla
1 cibule
půl malého celeru
2 hřebíčky
1 bobkový list
250 ml vývaru
3 lžíce vinného octa
3 lžíce strouhané chlebové kůrky
120 ml husté kyselé smetany
sůl
Příprava:Maso omyjeme, vykostíme, rozkrájíme a osolíme. Slaninu rozškvaříme a podusíme na ní drobně nakrájenou cibuli a celer. Pak přidáme máslo, připravené maso v tomto základu rychle osmahneme, přikryjeme je a dusíme ve vlastní šťávě. Pak podlijeme vývarem, přidáme koření, nastrouhaný chléb, ocet a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vlijeme do hrnku s rozkvedlanou smetanou a povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na maso a společně ještě krátce povaříme.
Doporučená příloha: