Dušené srnčí maso
Ingredience:· 800 g předního srnčího masa
· 3 lžíce nakrájené slaniny
· 1 lžíce másla
· 1 cibule
· půl malého celeru
· 2 hřebíčky
· 1 bobkový list
· 250 ml vývaru (bujón)
· 3 lžíce vinného octa
· 3 lžíce strouhané chlebové kůrky
· 120 ml husté kyselé smetany
· sůl
Příprava:Maso omyjeme, vykostíme, rozkrájíme a osolíme. Slaninu rozškvaříme a podusíme na ní drobně nakrájenou cibuli a celer. Pak přidáme máslo, připravené maso v tomto základu rychle osmahneme, přikryjeme je a dusíme ve vlastní šťávě. Později je podlijeme vývarem, přidáme koření, nastrouhaný chléb, ocet a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vlijeme do hrnku s rozkvedlanou smetanou a povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na maso a společně ještě krátce povaříme.
Doporučená příloha: