Myslivecká kuchařka

Dušené srnčí maso

Ingredience:

· 800 g předního srnčího masa · 3 lžíce nakrájené slaniny · 1 lžíce másla · 1 cibule · půl malého celeru · 2 hřebíčky · 1 bobkový list · 250 ml vývaru (bujón) · 3 lžíce vinného octa · 3 lžíce strouhané chlebové kůrky · 120 ml husté kyselé smetany · sůl


Příprava:

Maso omyjeme, vykostíme, rozkrájíme a osolíme. Slaninu rozškvaříme a podusíme na ní drobně nakrájenou cibuli a celer. Pak přidáme máslo, připravené maso v tomto základu rychle osmahneme, přikryjeme je a dusíme ve vlastní šťávě. Později je podlijeme vývarem, přidáme koření, nastrouhaný chléb, ocet a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vlijeme do hrnku s rozkvedlanou smetanou a povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na maso a společně ještě krátce povaříme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...