Myslivecká kuchařka

KULAJĎÁK

Ingredience:

Srdíčko, ledvinky, slezina, lízák, mozeček z ulovené spárkaté, malá cibule, máslo, mléko, hladká mouka, smetana, celý pepř, nové koření, bobkový list, kopr, ocet, houby naložené v kyselém nálevu, event. vajíčko, sůl


Příprava:

Tento recept možná využijí lovci paličkáčů či slabých srnčat, prostě v situaci, kdy zjistí, že velká část loveckého práva, plíce, jsou ze známých důvodů prostě nepoživatelné a játra hodlají připravit samostatně. Lovecké právo uvaříme (nejlépe v tlakovém hrnci) v osolené vodě s cibulí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem. Hotové droby vyjmeme a nadrobno pokrájíme. Vývar zahustíme moukou rozmíchanou v mléce, dochutíme smetanou, koprem, kyselými houbami, to vše podle chuti spotřebitelů.


Doporučená příloha:

Můžeme servírovat s vajíčkem uvařeným natvrdo a vařenými brambory nebo jen s knedlíkem.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...