KULAJĎÁK
Ingredience:Srdíčko, ledvinky, slezina, lízák, mozeček z ulovené spárkaté, malá cibule, máslo, mléko, hladká mouka, smetana, celý pepř, nové koření, bobkový list, kopr, ocet, houby naložené v kyselém nálevu, event. vajíčko, sůl
Příprava:Tento recept možná využijí lovci paličkáčů či slabých srnčat, prostě v situaci, kdy zjistí, že velká část loveckého práva, plíce, jsou ze známých důvodů prostě nepoživatelné a játra hodlají připravit samostatně.
Lovecké právo uvaříme (nejlépe v tlakovém hrnci) v osolené vodě s cibulí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem. Hotové droby vyjmeme a nadrobno pokrájíme. Vývar zahustíme moukou rozmíchanou v mléce, dochutíme smetanou, koprem, kyselými houbami, to vše podle chuti spotřebitelů.
Doporučená příloha:Můžeme servírovat s vajíčkem uvařeným natvrdo a vařenými brambory nebo jen s knedlíkem.